Presentation

Detta är jag…

Jag heter Lisa och är 36 år, gift och har tre barn som är 8, 11 och 14 år samt en lite gårdshund som heter Charlie så det är full fart i vårat hus i Grimslöv. Att vara egen företagare till Mobbning – Nej tack är det roligaste jag vet, även om jag inte jobbar på heltid med det så är det en dröm jag har. Jag valde att starta mitt arbete som först var på en ideell nivå men som sedan när föreläsningarna började rulla grundades företaget vilket jag absolut inte ångrar idag. Arbetet mot mobbning var för att min äldste son blev utsatt för mobbning pga. att han stammade, detta under 6 års tid. Att vara mamma till ett barn som blir utsatt är en av de sakerna man aldrig vill uppleva, men jag har tyvärr själv blivit utsatt för grov mobbning under tre år när jag gick på högstadiet. Detta gör att jag i dag lever med en psykisk ohälsa som blev en av konsekvenserna efter mobbningen, men jag gick även igenom ätstörning, självmordstankar och i dag lever jag som sagt av ångest och panikångest. Mitt arbete går ut på att föreläsa främst för oss vuxna för att vi ska förstå hur viktiga vi är för våra barn och vikten av att vara en bra förebild, hur det påverka våra barns sätt att både reagera och deras beteende.

Att leva med en psykisk ohälsa som vuxen med jobb, barn, man, hus mm är super tufft många gånger. Efter att jag gick in i väggen 2 gånger och efter andra gången som resulterade i en stor panikångest och jag blev sjukskriven äter jag i dag ångestmediciner. Men jag tänker varken sticka under stolen med det eller skämmas för att jag har ångest. Det är ok att visa att man mår dåligt, oavsett om du är kille eller tjej! Detta är också en anledning till mitt arbete med psykisk ohälsa, att jag själv våga öppna upp mig och berätta om min vardag, men också som jag använder mig av en del i mina föreläsningar.

Ha en fin dag

Kram Lisa