Att våga utmana sig själv!

I morse tänkte jag verkligen att jag skulle försöka mig på att utmana mig själv, eller rättare sagt – utmana min ångest.

Jag är alltid en ständig tidspessimist, hatar att komma för sent och kommer hellre 30 minuter innan. När jag ska då i väg för att jobba är det ännu värre, för börjar jag 07.30 så börjar jag 07.30 även om mina fina kollegor aldrig skulle säga något om jag kommer 10 minuter sen. Inte för att jag är stressad, för där har jag koll på det mest (eller inte!) utan det har med tiden. Inte komma för sent till fritids, inte komma för sent till jobbet, inte komma för sent hem! Super jobbigt!

Men…

…i dag utmanade jag mig själv, jag skulle intala mig själv att vara lugn (efter att jag hade tagit mina ångestmediciner) och att ingen kommer att halshugga mig om jag blir sen till jobbet.

Jo då det gick bra, tills jag satte mig i bilen. Vanligtvis siter jag i bilen 06.55 men nu var klockan 07.10 och genast blev jag orolig och stirrade upp mig. Men jag öste på med musik och ignorerade ångest som kom krympandes inom mig och ja jag kom till jobbet 10 minuter sen och jag överlevde!

I bland måste man våga att utmana sig själv, även om det är läskigt och jobbigt! Jag har sedan jag fick ångest intalat mig själv att det är inte ångesten som ska vinna över mig utan det är jag som ska vinna över ångesten och i dag besegrade jag den ordentligt.

Ha en fin fredag

Kram Lisa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *